Ligesom første gang jeg var der, hvor jeg købte ginen og håndspejlet, var der rigtig mange virkelig fine ting!
Det er ret skønt ved det antikmarked, at de næsten allesammen har hver deres niche, selfølgelig med en lille smule overlap, det kan næsten ikke undgås.
Denne gang havde jeg lokket min Moar med, og det var helt utrolig hyggeligt!
Jeg gik endnu en gang derfra med nogle rigtig fine ting, som jeg er sikker på, at jeg bliver ved med, at være glad for!
Jeg fandt bl.a. dette bæltespænde af ældre dato. Det mangler godt nok nogle sten, men jeg synes nu stadig, at det har en hvis charme.
Det er vidst ikke nogen hemmelighed, at jeg er ret glad for Royal Copenhagen. Jeg startede med for nogle år siden, at forelske mig i deres blå mega mussel. Og siden da, har jeg kun forelsket mig i flere!
Deriblandt mågestellet fra Bing & Grøndahl, som blev lanceret i 1895, designet af Fanny Garde. I 1950'erne mente man, at mågestellet var at finde, i hver 10. hjem, så man kaldte det dengang "Danmarks Nationalstel".
Bing & Grøndahl blev oprettet i 1853 af Brødrene Meyer & Jacob Herman Bing, samt Frederik Vilhelm Grøndahl. Og blev i 1987 sammenlagt med konkurrenten Den Kongelige Porcelænsfabrik (Grundlagt i 1775), hvor de da tilsammen fik navnet Royal Copenhagen.
På antikmarkedet var jeg så heldig, at få øje på disse to skønheder. Et salt & pebersæt i Mågestellet fra Bing & Grøndahl. Som jeg selvfølgelig blev nød til, at eje.
Salt & pebersæt - Mågestellet |
Udover bæltespændet og salt og pebersættet, faldt jeg over nogle utrolig søde små sølvplet lysestager, som var rigtig populære i 1960'erne.
Damen jeg købte de 7 små lysestager af, fortalte, at da hun var blevet udlært i 1963, havde hun fået sådan to lysestager i gave.
Derudover sagde hun, at hun var utrolig glad for, at det var en ung sjæl hun solgte dem til, så de kunne komme videre til næste genration.
Fin lysestage fra 1960'erne |
De bruger samme størrelse lys, som dem til juletræet. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar